Fietstocht Venlo
First Cradle to Cradle tour in the world

Welkom in Venlo, een stad vol verrassingen en ambities

Eerste Cradle to Cradle fietsroute ter wereld: ‘de verborgen geheimen van Venlo’ 

U kunt vanaf nu de route als app op uw telefoon zetten:  

  • ***Uw eigen veiligheid en dat van andere weggebruikers staat altijd voorop. U bent hier altijd zelf verantwoordelijk voor.***  
  • download de IZI Travel app op uw mobiele telefoon
  • IZI Travel app staat in de App Store voor iPhone en Google Play voor Android. 
  • Na het downloaden --> Kies voor:  izi travel - city guides - Venlo - Citytour Venlo 
  • Op internet kunt u ook de route, bijvoorbeeld thuis, bekijken: www.izi.travel.nl --> audio gidsen --> Venlo --> Citytour Venlo. Alle wetenswaardigheden met foto's, links en video's staan ook op de website.  
  • Optioneel: in de app zit een icoontje (pijltje in vierkant) waarmee u de route download en kunt fietsen zonder 4G. 
  • Korte uitleg: volg de blauwe lijn en uw eigen locatie wordt aangegeven met een rode stip die met u mee beweegt. Bent u in de nabijheid van een locatie, dan krijgt u een seintje. 
  • Wij wensen u heel veel fietsplezier toe!

Zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2017

              'In Venlo is de duurzame toekomst al begonnen…'

Met de eerste Cradle to Cradle fietsroute ter wereld: “De verborgen geheimen van Venlo” kijken we terug op ons rijke verleden, maar staan we ook stil bij onze duurzame ambities. De wereld verandert en Venlo loopt voorop. Met de realisatie van ons Cradle to Cradle stadskantoor is een nieuw hoofdstuk ontstaan met internationale belangstelling. Bekijk Venlo door de ogen van een toerist en zelfs de meest doorgewinterde Venlonaar leert de stad op een andere manier kennen. Ontdek dat we veel meer hebben dan een Cradle to Cradle geïnspireerd stadskantoor... 

Op 28 en 29 oktober maakt de fietsroute deel uit van de open dagen van het Stadskantoor. Informatie over de open dagen vindt u hier. De fietsroute voert langs een aantal stadskernen van Venlo. In elke kern is wel een bijzondere Cradle to Cradle locatie te bezichtigen, maar ook de andere bezienswaardigheden komen ruimschoots aan bod.

U kunt de route beginnen vanaf elk knooppunt die in de gratis app vermeldt staat. De link van de app krijgt u na aanmelding gratis toegestuurd. Als onderdeel van de fietstocht bezoekt u het Stadskantoor waar u vanaf het dak kunt genieten van het betoverende uitzicht. Ook zijn er een aantal kraampjes en workshops over Cradle to Cradle. De fietstocht duurt ongeveer 2 uur, maar u kunt uw eigen tempo volgen.

Vertel na deze fietstocht trots aan anderen waarom Venlo het bezoeken waard is. Na afloop horen wij graag of de stad u opnieuw heeft weten te verrassen.