Fietstocht Venlo
First Cradle to Cradle tour in the world

Welkom in Venlo, een stad vol verrassingen en ambities

Eerste Cradle to Cradle fietsroute ter wereld: ‘de verborgen geheimen van Venlo’ 
 
Zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2017

 

              'In Venlo is de duurzame toekomst al begonnen…'

Met de eerste Cradle to Cradle fietsroute ter wereld: “De verborgen geheimen van Venlo” kijken we terug op ons rijke verleden, maar staan we ook stil bij onze duurzame ambities. De wereld verandert en Venlo loopt voorop. Met de realisatie van ons Cradle to Cradle stadskantoor is een nieuw hoofdstuk ontstaan met internationale belangstelling. Bekijk Venlo door de ogen van een toerist en zelfs de meest doorgewinterde Venlonaar leert de stad op een andere manier kennen. Ontdek dat we veel meer hebben dan een Cradle to Cradle geïnspireerd stadskantoor... 

Op 28 en 29 oktober maakt de fietsroute deel uit van de open dagen van het Stadskantoor. De fietsroute voert langs een aantal stadskernen van Venlo. In elke kern is wel een bijzondere Cradle to Cradle locatie te bezichtigen, maar ook de andere bezienswaardigheden komen ruimschoots aan bod.

U kunt de route beginnen vanaf elk knooppunt die in de gratis app vermeldt staat. De link van de app krijgt u na aanmelding gratis toegestuurd. Als onderdeel van de fietstocht bezoekt u het Stadskantoor waar u vanaf het dak kunt genieten van het betoverende uitzicht. Ook zijn er een aantal kraampjes en workshops over Cradle to Cradle. De fietstocht duurt ongeveer 2 uur, maar u kunt uw eigen tempo volgen.

Vertel na deze fietstocht trots aan anderen waarom Venlo het bezoeken waard is. Na afloop horen wij graag of de stad u opnieuw heeft weten te verrassen.